Bezglutenowa kaszka z sorgiem

Bezglutenowa kaszka z sorgiem smakołykiem moich niejadków

Dieta bezglutenowa obowiązuje w moim domu. Zaczęło się półtora toku temu, kiedy okazało się, że mój synek Jaś ma alergię na gluten. Początkowo strasznie się buntował, płakał oraz pytał czemu nie może jeść tego, co my. Żeby jemu było łatwiej na dietę bezglutenową przeszliśmy wszyscy. Dziś to już dla nas żaden wyczyn, czujemy się zdecydowanie lepiej, a dzięki producentowi NOBLE HEALTH nasze posiłki stają się bardziej urozmaicone.

BEZGLUTENOWA KASZKA Z SORGIEM PYSZNA I NATURALNA

Skład tej kaszki jest równie zadowalający co jej smak. Wszystkie jej składniki są zupełnie nieszkodliwe dla naszego mechanizmu, jej spożywanie nie powoduje więc żadnych skutków ubocznych. Pozbawiona jest wszelkich utleniaczy i konserwantów.

Jej główne składniki to:

· nasiona sorga- sorgo wspomaga prawidłowe działanie układu pokarmowego, pomaga wydalać z organizmu toksyny. Posiada ogrom witamin, które osłaniają układ nerwowy, a także chronią przed działaniem wolnych rodników. Witaminy, które są w nim zawarte to przede wszystkim: niacyna, witamina B6 oraz tiamina.
· ziarna słonecznika- są bogactwem witamin. Najważniejsze witaminy zawarte w ziarnach słonecznika to: witamina C, witamina B6, witamina A, witamina E, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina i niacyna. Dzięki obecności tych witamin ziarna słonecznika mają bezpośredni wpływ na układ rozrodczy, wspieranie pracy układu pokarmowego, obniżanie poziomu cholesterolu we krwi oraz ochronę mechanizmu przed miażdżycą.kaszka-bezglutenowa-sorgo

Każdy z tych składników jest naturalny i całkowicie przyjazny dla organizmu. Dzięki dużej zawartości witamin a także minerałów gotowa mieszanka do przyrządzenia bezglutenowej kaszki, jest naprawdę strzałem w dziesiątkę. Jest smaczna, zdrowa, bezpieczna dla bezglutenowców, łatwa w przygotowaniu, w odpowiedniej cenie i ma niezwykle poręczne opakowanie. Skład produktu jest niezwykle ważnym elementem diety. Dobrze jest mieć świadomość tego, co się na co dzień spożywa.

GOTOWA MIESZANKA ZMIENI SIĘ W PYSZNĄ KASZKĘ W KILKA CHWIL

Aby cieszyć się smakiem smacznej, bezglutenowej kaszki, wystarczy trochę wody, naczynie, chwila cierpliwości, mieszanka do przyrządzenia kaszki i tyle. Do wyboru masz aż sześć smaków gotowych kaszek bezglutenowych. My na ten moment jemy tę z sorgiem i doczekać się nie możemy kolejnych. Moje pociechy przygotowują ją sobie samodzielnie i zajmuje im to nie więcej niż pięć minut.

KASZKA BEZGLUTENOWA Z SORGIEM-OPINIE

Oto kolejny powód, dla którego wybrałam te właśnie kaszki. Opinie znalezione w internecie:
„Kaszki są smaczne. Zresztą, to tylko jedna z wielu zalet. Po pierwsze nie posiadają tego uczulającego mnie glutenu, po drugie są przepyszne, a po trzecie ich przygotowanie zajmuje mi ok. 3 minuty . Oszczędność czasu, pieniędzy i zdrowia ukryta w jednym opakowaniu. Polecam!”
Justyna 34 lata

„Jeśli ktoś zapytałby mnie, czy polecam te kaszki, to odrzekłabym, że jak najbardziej. Polecam i to ogromnie. Zwłaszcza że z czasem u nas krucho, a ich przygotowanie zajmuje go bardzo niewiele. Są rownież apetyczne, co jest następnym ich atutem. Jeżeli poszukujesz przekąski, a nie tolerujesz glutenu, to te kaszki są właśnie dla Ciebie.”
Janina 40 lat

Cena, smak, łatwe oraz szybkie wykonanie, naturalny skład a także brak glutenu. Wszystko to przekonało mnie do wyboru tej właśnie przekąski

Dodaj komentarz